Er moet me iets van het hart;

Deze groep is 720 mensen groot; 720 mensen die ooit op een “open coffee” in Limburg of een “goeiemorgen Limburg” netwerk moment geweest zijn.

Toch blijft het aantal aanwezigen op de events schommelen rond de 40, waarvan een deel vaste “kern” en een deel nieuwe gasten. Dat kan een aantal dingen betekenen:
1. een groot deel van die 720 hebben zo’n succesvolle zaak dat ze geen tijd (meer) hebben om te netwerken. TOP! ik gun jullie dat van harte. Misschien is dat wel deels aan ons te danken.
2. een deel van die 720 houden het na enkele bezoeken voor gezien om diverse redenen, allemaal legitiem en begrijpelijk.
3. een deel van die 720 houden het na enkele bezoeken voor gezien omdat “het voor hen niet werkt”; ze halen er “geen business uit”, omdat dit “hun doelgroep niet is” en nog veel meer niet helemaal legitieme bedenkingen.

Bij die laatste groep wringt het schoentje. De drempel ligt bij ons erg laag. Geen kosten, geen verplichtingen, helemaal vrijblijvend. Ik begrijp dat je makkelijker van je stoel of uit je bed komt voor een netwerk waar je op voorhand voor betaald hebt (lidmaatschap) of waar je allerlei verplichtingen hebt. Maar, netwerken werkt alleen maar door herhaling, door mensen wat beter te leren kennen, zo goed te leren kennen dat je ze met een gerust hart aanbeveelt aan je relaties, door vertrouwen op te bouwen en dat gebeurt allemaal niet na 1 of 2 bezoeken. Niet bij ons, ook niet bij de collega netwerken.

Netwerken werkt, netwerken is ook werken,….. maar zoals met alles waar je aan begint: NIET opgeven; blijven doorgaan. Het resultaat komt, vroeg of laat en meestal eerder laat dan vroeg. Er lopen veel mensen bij ons rond die dat kunnen bewijzen. Ikzelf al zeker en als je daaraan twijfelt; kom eens langs, ik zal je wel met die mensen in contact brengen. Wat steek je er uiteindelijk in? Wat moet je investeren ? 2 – 4 uurtjes per maand. Oef…… dat is nogal wat.

Dus, voor degenen die al een tijdje niet meer geweest zijn: kom eens terug, er zijn alweer nieuwe mensen om te leren kennen en oude om opnieuw te zien. Voor degenen die maar 1 of 2 keer geweest zijn: probeer het nog eens maar nu met misschien een andere instelling, de instelling van de aanhouder, want die …… altijd!

We zien jullie weer heel graag komen, om je verhaal te vertellen, om ervaringen uit te wisselen of alleen maar om te koffiekletsen.

O, als jullie volgende maand ineens met 720 aan de deur staan dan hebben we een klein logistiek probleempje. Gelukkig zitten we in Hasselt op loopafstand van de grenslandhallen dus ook dat lossen we dan weer op.

Graag tot ziens,

Bert Oerlemans