10 Tips om succesvol te netwerken bij Goeiemorgen Limburg

Goeiemorgen Limburg heeft tot doel een laagdrempelig platform te bieden waar elke zelfstandige ondernemer of KMO van harte welkom is om te netwerken. Wij willen uiteraard dat onze bezoekers ook succesvol kunnen netwerken, zodat het niet alleen maar gezellig is, maar ook effectief iets opbrengt voor hun bedrijf. Om die reden heb ik voor onze bezoekers enkele tips en adviezen in een lijstje gezet :

“10 Tips om succesvol te netwerken bij Goeiemorgen Limburg”

– Rome is niet op één dag gebouwd. Ook netwerkrelaties moeten groeien. Verwacht dus niet dat je al na het eerste netwerkevent buiten wandelt met 5 bestelbonnen in je binnenzak.   Je komt immers niet naar onze netwerkevents om te verkopen, maar om relaties op te bouwen.

– De meeste mensen zijn van nature ontzettend slecht in het onthouden van namen, laat staan de rest van je verhaal. Ga er dus maar vanuit dat je elkaar minstens 6 keer moet gesproken hebben, alvorens je de naam en het verhaal van een persoon kan onthouden. Elkaar meerdere keren ontmoeten is absoluut bepalend voor het succes van je netwerkinspanningen.

– Netwerken is tweerichtingsverkeer. Wie alleen maar komt om leads te krijgen loopt snel tegen een deur. Luister steeds zeer aandachtig naar je gesprekspartners en breng hun in contact met de personen of bedrijven waarnaar ze op zoek zijn.

– Netwerken stopt niet wanneer je het netwerkevent verlaat. Kom je volgende week of zelfs volgende maand een opportuniteit tegen die interessant is voor één van de personen waarmee je gepraat hebt, breng hen dan met elkaar in contact.

– Goeiemorgen Limburg heeft een LinkedIn en een Facebook pagina. Volg deze pagina’s om ook tussen de netwerkevents door in contact te blijven. Op Facebook kan je ook de kalender vinden met de volgende netwerkevents. Zet deze tijdig in je agenda !

– Iedereen die producten, diensten of kennis verkoopt is welkom op eender welk netwerkevent. Ook leden van andere netwerkorganisaties zijn van harte welkom. Wat we echter niet kunnen toelaten is rekrutering in eender welke vorm. Onze laagdrempelige netwerkevents zijn geen gratis visvijver voor andere businessclubs of netwerk marketing organisaties.

– Het is mogelijk dat één van de andere bezoekers op zoek is naar het product of de dienst die jij verkoopt. Dit mag echter geen aanleiding zijn om over te gaan tot een verkoopgesprek. Verkoopgesprekken zijn echt niet gewenst tijdens netwerkevents. Wanneer het tijdens een netwerkevent toch tot een effectieve verkoop komt, moet het initiatief hiervoor steeds uitgaan van de koper.

– Is je gesprekspartner zijn verhaal aan het doen, luister dan met volle aandacht. Maar als je enkel wat staat te keuvelen, hou dan ook mee in de gaten of er niemand alleen blijft staan. Betrek nieuwkomers en schuchtere netwerkers bij de gesprekken en help er mee voor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt op onze netwerkevents.

– Wie naar een netwerkevent komt boordevol stress gaat er weinig resultaat mee behalen. Denk gerust aan onze netwerkevents als fijne ochtenden waar je een lekkere koffie komt drinken met bevriende ondernemers. In het slechtste geval beleef je een leuke ochtend, in het beste geval volgt er later ook nog wat extra omzet voor je bedrijf.

– Heb je bevriende ondernemers die Goeiemorgen Limburg nog niet kennen ? Nodig ze uit om volgende keer eens mee te komen. We zullen ze warm onthalen met een lekker kopje koffie !

© Geert CONARD