Goeiemorgen Limburg?

Als u dit op een middag of avond leest dan klopt de aanhef van dit stuk al niet. Wees gerust, de rest klopt wel.

Goeiemorgen Limburg is een netwerkidee voor freelancers, zelfstandigen, managers of afgevaardigden van kmo's die elkaar 1 of meerdere keren per maand ontmoeten onder het genot van een kop koffie.
Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten of verplichtingen verbonden. Inschrijven wordt op prijs gesteld, zodat iedereen kan zien wie er aanwezig gaat zijn. Gewoon binnenlopen mag ook.

Goeiemorgen Limburg is ontstaan uit "Open Coffee Belgisch Limburg". Het Open Coffee verhaal ging een kant uit waar we ons niet in konden vinden. Met name de controle en de “sturing” van enkele grote bedrijven van buiten onze provincie en zelfs vanuit Nederland was er teveel aan. Dit past niet bij het idee waar we in 2012 mee begonnen zijn, hier in ons Limburg.

Vandaar dat we besloten hebben om afstand te nemen van de Open Coffee’s en terug te vallen op waarmee het in 2012 allemaal begonnen is:
Gratis, laagdrempelig, zonder structuur, zonder ledenlijsten, zonder verplichtingen en vooral zonder commerciële bedoelingen.

Bijeenkomsten

Sedert februari 2023 hebben we terug op de 2e vrijdag een vaste locatie in de Mangerie van VP plus te Hasselt.
Verder proberen we elke 4e vrijdag van de maand een On Tour te organiseren.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om een "Goeiemorgen Limburg On Tour" in hun bedrijf te organiseren en 15-30 bezoekers of meer te ontvangen mogen via de contactpagina contact opnemen. We komen heel graag even langs om, uiteraard helemaal vrijblijvend, ons concept uit te leggen.

Enige voorwaarde is wel (naast de koffie en de koeken) dat die bedrijven dan ook hun eigen relaties uitnodigen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: U kunt uw bedrijf voorstellen aan een aantal geïnteresseerden, wij breiden ons netwerk uit met een aantal nieuwe contacten.

De datums, tijden en locaties vindt je op onze agenda.

Graag tot ziens op de volgende Goeiemorgen Limburg.

 

Geen organisatie

Vrijblijvend, zonder verplichtingen.  Goeiemorgen Limburg is geen organisatie, geen “club” geen structuur en heeft dus ook geen bestuur of een voorzitter. Alleen een paar mensen die met plezier de kar aan het rollen houden. Dat vermijdt dat we statuten op moeten stellen of ons aan wie dan ook moeten verantwoorden.

Maar, zoals elk voordeel heeft ook dit voordeel zijn nadeel. We zijn volkomen afhankelijk van vrijwilligerswerk en de goede wil van gastheren en vrouwen, bedrijven, die ons gratis willen ontvangen, ons van koffie en soms wat extra's willen voorzien zonder dat dat voor hun direct iets opbrengt. We, sedert juli 2022 Leen Breemans en voorheen Bert Oerlemans en Geert Conard,  doen wat we doen volledig belangeloos, zonder enige vergoeding. Dat zou ook niet anders kunnen want Goeiemorgen Limburg heeft geen leden, ontvangt dus ook geen lidgelden of andere gelden. Heeft dus geen inkomsten, geen geld.

Waarom we het dan doen? Omdat we vinden dat er iets ontbrak in de netwerkwereld. Bijna alle netwerken waren betalend, geregeld, gestructureerd, exclusief en dat was en is een drempel voor veel mensen. Daar wilden we iets tegenover stellen. Iets wat voor elke zelfstandige, ondernemer,  manager,  bedrijfsleider of afgevaardigde toegankelijk is en waar niemand een of andere inspanning, financieel of anders, voor moet doen.

Ook omdat we veel, heel veel mensen hebben leren kennen de afgelopen jaren en dat gaat op termijn bijna vanzelf "iets opbrengen". Het logisch gevolg van netwerken.

Een paar kleine regeltjes

Om misverstanden te voorkomen hebben we een paar heel simpele regeltjes gemaakt; die regeltjes vindt je hier.